A só hatása a szervezetre

A só minden élőlény számára életfontosságú, ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre.

A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára.

A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből áll. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a szoba levegőjének. A túltengésben lévő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A kristály só nem orvosság, hanem élelmiszer. A kristály só a szervezetben felbontja a káros molekula összeköttetéseket, így pl.: lerakódásokat, elmeszesedéseket.

Erősíti az immunrendszert, így le tudjuk győzni a civilizációs betegségeket, mint például az allergia, asztma. A kristálysó-ivókúra útján minden embernek lehetősége nyílik egészségessé válni, annak maradni, a testi és lelki harmóniáját megtalálni és azt energiával feltölteni. Sós inhalálással segíthetünk az allergiás, asztmatikus és egyéb légúti problémákon. A modern gyógyászat már teljesen elképzelhetetlen só tartalmú infúzió nélkül. A sókristály rezgése enyhíti a koncentrációs- és alvászavarokat, és a stresszes állapotot.

konyhasó fogyasztásának következményei: reumás megbetegedések, kiszáradás, vese túlterheltség, ráncosodás, narancsbőr, vizenyő, ödéma.

himalaja so3

Ezzel szemben, a természetes kristály sóban megtalálható az emberi szervezetet felépítő összes elem. Ezzel szemben a konyhasó egy finomított ipari termék, ami több mint 2000 kémiai reakció után már csak nátrium-kloridot tartalmaz, amit a szervezetünk sejt méregként ismer fel és védekezik ellene. Bár só nélkül nincs élet, mégis a mai só fogyasztás kifejezetten egészségromboló. Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ami az élet létrejöttéhez szükséges volt. Ugyanez található meg a kiszáradt őstengerek helyén feltárt sóbányákban is. Ezzel szemben az asztalunkra kerülő étkezési só – a kémiai „tisztítás” után – már csak 2 elemet tartalmaz: nátrium-kloridot. Szervezetünk a nátrium-kloridot, egy agresszív, nem természetes anyagként, azaz sejtméregként azonosítja, és védekezik ellene: kiválasztással, kikristályosítással.

A kristály só hatása az emberi szervezetre

A só egy energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású különleges élelmiszer. A víz és a természetes kristály só a szervezet egyensúlyának helyreállításával minden betegség esetén jótékony hatású.

Himalája só

A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhegységében, a Hindukus-hegységben, Pakisztánban bányásszák. Az adalékanyagokkal kevert fehér sónál sokkal egészségesebb. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, teljesen tiszta, szennyezés és szennyeződésmentes.

Az általam forgalmazott Himalája só vizsgálati jegyzőkönyvét itt olvashatja.

himalaja so2

Általánosságban, erősíti az immunrendszert és tisztítja a légutakat, mely hatására megelőzheti a légúti betegségek kialakulását, ráadásul, mivel természetes megoldás, nem jár mellékhatásokkal!

A kristálysó, mint természetes negatív ion-forrás egy tiszta és stabil, allergén és elektorszmog mentes közeget hoz létre, a szervezet összes funkciójára messzemenően pozitív hatással van a negatív ionok erős antioxidáns hatásánál fogva.

A mai Himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte.

Élettani hatása:

A himalájai só számos, orvosok által is elismert élettani hatással rendelkezik. Eredményesen használják asztma, mindenféle allergia (pollen, por, stb.), nátha, megfázás, influenza, köhögések (száraz és hurutos), krupp, hurutok (hörghurut, légcsőhurut), gyulladások (orr-, torok-, mandula- és gégegyulladás), arc- és homloküreg gyulladás, tüdőgyulladás, bőrbetegségek (narancsbőr, ekcéma, pikkelysömör) kezelésére.

Felhasználása:

himalaja so1

Azon túlmenően, hogy konyhai felhasználása mindennapos, a Himalája sót igen széleskörűen alkalmazhatjuk.

Feltölthetjük vele a sóasztalt, a sóhomokozót, készíthetünk belőle oldatot, használhatjuk fürdéshez, valamint orrüreg és szemtisztítására is. Alkalmazható bőrbetegségek és ízületi betegségek kezelésére is, de például dezodorként is hatásos izzadásgátló és nem utolsó sorban levegő tisztító.

Kozmetikai hatásai

A himalájai só képes egyensúlyba hozni az arcbőr és a test sav-bázis egyensúlyát, azaz pH értékét, képes a sejtfalon belüli és kívüli egyensúlyt újraindítani, és a szervezetben visszaállítani. A teljesen tiszta, szennyezés- és szennyeződésmentes himalájai só 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, mely a szappanok segítségével, bőrébe beépülve vitalizálják azt.

Megakadályozza a rákkeltő anyagok megkötését, káros folyamatok beindulását a szervezetben. Kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, szinte “kiszívja” a szennyeződéseket a pórusok mélyéről. Hidratáló hatása miatt mindenféle bőrtípusra használható. Száraz bőrnél, a himalájai só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Bőrét nem tömíti el, továbbra is lélegzik.

Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését. Méregtelenítő hatása miatt pattanásos, gyulladt bőrre különösen ajánlott, egyensúlyba hozza a hormonháztartást, és emellett gyulladáscsökkentő hatása is van. Serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.

Hatásosan alkalmazható különféle bőrbetegségekre, mint például pikkelysömörre, ekcémára, neurodermitiszre, allergiára, gombára. Továbbá állandó használatával sikeresen megszünteti, és megelőzi a szőrtüszőgyulladásokat, megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást, így borotválkozás, szőrtelenítés után is ajánlott.

Parajdi só

A Parajdi sót nevezhetnénk Székelyföld szürke aranyának is, hiszen a Parajdi só az erdélyi sóvidék fő kincse, amely a miocén földtörténeti korszakban keletkezett és már az ókorban is bányászták rómaiak.

A világon az egyik legjobb minőségű, 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, valamint azt a természetes Őstengeri iszapot, amit a legtöbb piacon kapható sóból kivonnak, finomítják, feldolgozzák és színezik.

parajdi so3

Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól.

Mire jó a Parajdi só?

parajdi so1

Leginkább ízületi és légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, fürdéshez, de akár ételekhez is használható. Sótéglák formájában alkalmas arra, hogy sószobát építsenek belőle, aminek sokszoros gyógyító hatásáról, már sokat hallottunk.

Bátran ajánlott sóasztalba, sóhomokozó feltöltésére.

A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza megtalálható az étkezési sóban is, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is.

Élettani hatása:

 • A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak.
 • A só nélkülözhetetlen az izomzat és az erőnlét fenntartásához. (A parajdi fürdősó megakadályozza az izomgörcsöket, ezért sportolóknak is ajánlott a rendszeres használata.)
 • A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában.
 • Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
 • A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
 • Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
 • A só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől.
 • És nem utolsó sorban, a só fontos a libidó megőrzésében.
parajdi so2

Felhasználási területe:

 • Bőrbetegségekre
 • tisztálkodásra (baktérium ölő hatású)
 • anyagcsere zavarokra
 • mozgásszervi betegségekre
 • stressz csökkentésére
 • légúti betegségekre
 • allergiára
 • fog- és szájápolásra
 • alvászavarok megszüntetésére
 • salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra-bajra.
Kezdőlap » Blog » A só hatása a szervezetre