Támad az allergia!

A tavaszi, nyári jó idő sokaknak valóságos ünnep. Végre kint lehetünk a friss levegőn, jön a szabadtéri színházak, sportok, fürdőzések, baráti grillezések szezonja. De az allergiásoknak ez azt is jelenti, hogy gyógyszerekkel és több köteg zsebkendővel kell felszerelkezniük, ha elindulnak valahova…
Hiszen a pollenallergia tünetei a tüsszögés, orrfolyás, köhögés, szemviszketés, torokkaparás. Súlyosabb esetben asztmatikus rohamok is kialakulhatnak. Ezek enyhítésében hívjuk segítségül a természet egyik legrégebbi anyagát: a sót. A só antihisztaminként működik, tehát az allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza. Használata teljesen biztonságos, gyerekeknek is bátran adhatunk sóból készült termékeket.
Mivel a kicsik mindenben a játékot keresik, érdemes összekötni a szórakozást és a gyógyulást.

Erre lehet megoldás a kristálysóval töltött sóasztal. Használatával a gyerekek lapátolás, szitálás közben lélegzik be az enyhülést hozó terápiás levegőt.
Allergiás időszakban – csakúgy, mint influenzánál, megfázásnál, a kellemes alvás csak álom… Bedugult orral, kiszáradt nyálkahártyával igen nehéz pihenni. Ilyenkor segít a légutak tisztításában a Parajdi vagy Himalája sóval töltött sópárna, ami gyógynövényes változatban is elérhető.