Tönkölypelyva párna levendulával 25*35cm

3590 Ft

Tönkölypárna segítséget nyújt fáradékonyság, koncentrációs zavar, kimerültség, alvászavar, izom-és ízületi fájdalmak, menstruációs és szülés utáni fájdalmak esetén.

Szárított levendulával töltve, mérete: 25*35cm.

Anyaga: pamutvászon, mosható a huzata, húzózárral van ellátva mind a belső mind a külső huzata.

Segítség

Leírás

Segít az alvászavarok leküzdésében, oldja a nyak-, a váll- és a hátizmok feszültségét, továbbá görcsoldó és regeneráló hatású. Igazodik a nyak és fejformához, jól szellőzik, nem melegszik túl, magas a vitamintartalma, vegyszermentes!

A tönkölyhéj, vagyis a tönkölybúza pelyva 90%-ban kovasavból áll, amely a pelyva száradása következtében leválik és a kötőszövetekbe behatolva kerül szervezetünkbe, így fejti ki görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. A tönkölyhéjjal töltött párna kiválóan enyhíti a nyak és a vállizmok fájdalmát, csillapítja az ebből kialakuló migrént és az ízületi fájdalmakat. A kovasav kipárolgása körülbelül 2-3 évig tart. A tönkölyhéj levegős, könnyű, mégis stabil töltést ad a párnának, ellazítja a nyakizmokat, ezáltal segíti az agy vérellátását.

A tönkölyhéj párnát szellőztessük, akár napon is. 30 percet 50˚C-os sütőben vagy 8 órát mélyhűtőben tartva (nylon zacskóba csomagolva) fertőtleníthetjük.

Mit a teendő a tönkölyhéj párnával?

A tönkölyhéj párnát időnként a használat után nyitott ablaknál, vagy akár a napon is ajánlott szellőztetni, hogy az alvás során keletkezett hő kipárologhasson.

Mi a teendő, ha túl keménynek bizonyul a tönkölyhéj párna?

A párna húzózárral vannak ellátva, hogy az alvási szokásokhoz igazodva mindenki beállíthassa a párna keménységét. A húzózáron keresztül kitölthető a felesleg.  A kitöltött héj később felhasználható a párna frissítéséhez, utántöltéséhez.

Mosható a tönkölyhéj párna?

A tönkölyhéj a huzatával együtt nem mosható! A héj (kivéve a huzatból) mosóhálóban adagonként kéz meleg vízzel átöblíthető. Ezután a vizes héjat gondosan szét kell teríteni, és egy jól szellőző helyen kell szárítani. Ez a művelet nagy odafigyelést igényel, hiszen a tönkölyhéj egy természetes anyag, így ha nem szárad ki teljesen, és így kerül vissza az anyagba akkor bepenészedhet.

 

További információk

Tömeg 0,4 kg