Himalája sómalom (fekete só) +ajándék sóval

1690 Ft

Sómalom fekete himalája sóval töltve, állítható őrlő betéttel, szemcseméret:2-5mm. Most ha rendel, kap még ajándékba utántölthető sót!
A szemcseméret a kupak tekerésével állítható és annak letekerésével utántölthető.
Magas vérnyomásban szenvedőknek, sószegény diétát folytatóknak érdemes kipróbálni. Kiváló székrekedés, emésztési zavarok, puffadás esetén is. Főképp az indiai ételek hozzávalói között szerepel: csatnikba, joghurtokba, salátákba és savanyúságokba használják.

Az utántöltéshez 1kg-os kiszerelésben só vásárolható.

Segítség

Leírás

A kala vagy sanchal néven is ismert sófajta Ázsiából – Indiából és Pakisztánból – származik. A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal. Kénes íze miatt olyan illata van, mint a zápuló tojásnak. Az indiai ayurvédikus táplálkozás nagyon ajánlja esténként a fekete sós víz fogyasztását tisztítás céljából. A fekete só szódiumszintje alacsonyabb, mint a többi sóé, ezért a magas vérnyomással küzdőknek és sószegény diétát követőknek érdemes kipróbálniuk.

Extrém melegben hideg italokat is ízesítenek fekete sóval, mert ez egy praktikus mód arra, hogy az izzadás miatt elveszett nátriumot visszapótoljuk a szervezetbe.

További információk

Tömeg 0,2 kg