Sóbörze..

Végeztem egy összehasonlítást, mi mennyibe kerül, ha sóról beszélünk…

A sóterápiás helyiségek belépődíja: 700–1400 Ft óránként, egy kezelés általában 10-20 egyórás alkalomból áll.

Sóasztal: sót töltve bele a gyermekek körbe ülik és homokoznak benne. Ára mérettől függően 36-80 ezer Ft, borovi fenyőből készült, gyermekbarát lakkozású, lekerített sarkú, levehető tetős asztalok, melyek lefedve foglakoztató asztalként is funkcionálnak.

Sóhomokozó kialakítása: Nagyságtól függően 40–70 ezer Ft m2-enként.

Sótéglák:

Parajdi: 400–500 Ft/darab, mennyiségtől függően,

Himalája: 800-900Ft, de kisebb sócsempék formájában is árulják. Költségkímélő, ha a fal hátsó részeit parajdi sóból rakjuk, a látványos részeket pedig megvilágított sócsempék formájában építettjük be. A csempéket fehércement és só keverékével ragasztják fallá.
Házi készítésű sófal: Egy egyszerű sófalhoz minimum 200 tégla kell, azaz csak a parajdi tégla ára 80-100 ezer Ft-ot tesz ki, hiszen ajánlott egy tonna só a megfelelő párolgás meglétéhez. Egyéni kivitelezés esetén csak a faanyag és a szerelékek jelentenek többletköltséget.
 Kivitelezett sófalak: A himalájai sóból készült falak, dekorációs elemek m2-enként 70-90 ezer Ft-os ártól kezdődnek.
 Sókuckó: Egy szaunához hasonló vagy egy szaunába utólag beépített sókuckó ára munkadíjjal együtt 150–200 ezer Ft-nál kezdődik m2-enként.
 Sószoba: Anyaggal együtt egy apró, 6-8 m2-es szoba profi kialakítása is legalább egymillió Ft, ha minimum egy tonna himalájai sót is beépítenek. Egyedi igények, nagyobb szoba esetén ennek sokszorosa lehet az ár. Komplett sószobákkal emiatt inkább wellnesscentrumokban találkozhatunk. Az alaptípusok esetén is ventilátorokkal segítik a légáramlást, mellette különleges sópárologtatót is használnak.