Nézz más szemmel a sóra!

Ízesíthetsz vele ételeket és fürdővízbe is teheted: ezeket már biztosan tudtad a kristálysó felhasználásáról. De ma néhány olyan új módot mutatok, amikre talán még nem gondoltál.

Ha beköszönt a rossz idő, a gyerekek imádnak pocsolyákban ugrálni, és örülnek, hogy hordhatják a szuper, új dzsekit. Akkor viszont rögtön elszomorodnak, mikor rájönnek, nem mehetnek homokozni a játszótérre…
A Sóhomokozóval esőben sem kell lemondani az építés, formázás öröméről, mert kifejezetten benti használatra készült. Ráadásul játék közben gyógyulhatnak is a kicsik, vagy megelőzhetik az őszi-téli időszakban jellemző, légutakat megtámadó betegségeket. Sóhomokozás közben a sókristályok (Himalája, Parajdi) igazi terápiás levegőt varázsolnak a térbe.
Az új, tálcán rendelhető kivitel különösen praktikus, hiszen helytakarékos, könnyen tisztítható és rendben tartható. A készletben kapható fésűvel, gereblyével és vonalzóval pedig még izgalmasabb a móka!
Egy kis fejlesztést is csempészhetsz a sós játékba. Rajzolj le valamilyen formát vagy betűt egy papírra! Kérd meg a gyereket, hogy másolja le, ujjával a sóba ábrázolva a mintát. Ez neki csupán szórakozás, mégis fejlődik a finommotoros mozgása, szem-kéz koordinációja, koncentrációja. A só és a rajz találkozása pedig arra is remek lehetőség, hogy a nehezen megnyíló gyerekeket is szóra bírja – annyira könnyen bevonódnak a játékba.
Felnőttként is szívesen „sóhomokoznál”? Teljesen megértem! Az egyik legmegnyugtatóbb tevékenység, ahogy pereg az ujjaink között a friss kristálysó. Kreativitásodnak semmi nem szabhat határt, bátran alkoss Te is a sóval! Testileg-lelkileg fellélegezhetsz, miközben alakzatokat (akár egész mandalákat!) gyártasz a tálcára.